Café De Beiaard, één van de oudste kroegen van Turnhout

Café De Beiaard dateert uit 1899 en is daarmee een van de oudste kroegen van de stad. Het heeft in de loop der jaren enkele eigenaren gehad, maar is altijd een belangrijk onderdeel gebleven van het sociale leven in Turnhout. Vandaag de dag is het nog steeds een populaire ontmoetingsplaats voor jong en oud

Het café staat bekend om hun warme en uitnodigende sfeer, waar zowel lokale bewoners als toeristen kunnen genieten van een drankje, een klein hapje, een gezellig praatje of om rustig de krant te lezen. Het interieur heeft een klassieke uitstraling met authentieke decoraties aan de muur waardoor je de geschiedenis van dit pand nog steeds kan voelen.

De Beiaard van Turnhout

De Beiaard van Turnhout is een klokkenspel van 47 klokken dat zich bevindt in de Sint-Pieterskerk in het centrum van de stad. Het klokkenspel werd in 1990 geïnstalleerd en is sindsdien een belangrijk onderdeel van het culturele erfgoed van de stad.

Het wordt regelmatig bespeeld door beiaardiers en er worden ook speciale concerten en evenementen georganiseerd waarbij de beiaard te horen is.

Contact

Grote Markt 2
2300 Turnhout

T 0468 10 89 36
E herberg.de.beiaard@telenet.be

ROUTE

Maandag, woensdag & donderdag 7u30 – 22u
Dinsdag gesloten
Vrijdag 7u30 – 01u
Zaterdag 7u – 02u
Zondag 7u – 00u

Total
0
Shares
Previous Article

River Woods, casual chic

Next Article

Van Peer, lifestyle voor vrouwen

Related Posts