7 x Gault & Millau voor Turnhout

Elk jaar wordt er reikhalzend uitgekeken naar de publicatie van de culinaire gids van Gault & Millau. Ook onze Turnhoutse restaurants keken uit naar hun (nieuwe) cijfer in deze toonaangevende restaurantgids.

Dat je ontzettend lekker kan eten in onze stad is een understatement. Tijd dus voor een lijstje met de beste restaurants in Turnhout volgens Gault & Millau.

1. Hert

Hert staat voor een gastronomische beleving in alle openheid en werd in 2022 beloond met hun 1e Guide Michelin ster.

Onder leiding van Alex Verhoeven brengt het team een pure keuken met respect voor natuur en omgeving. De open keuken staat voor transparantie en interactie tussen chefs en gasten. De eerlijkheid van onze open keuken trekken we verder op bord en bereiding.

Gault & Millau score : 15/20

Adres Turnovatoren 18, 2300 Turnhout

ROUTE

2. Savoury

Verse en seizoensgebonden producten sieren het assortiment van Savoury. Chef Kris Lauryssen en zijn team houden van variatie en gaan ieder jaargetijde op ontdekkingstocht om nieuwe zintuigen te prikkelen.

Savoury is al jaren een culinaire trekpleister voor een uitgebreide lunch of diner. Geniet van hun verfijnde gerechten in combinatie met bijpassende wijnen.

Gault & Millau score : 14,5/20

Adres Steenweg op Antwerpen 106, 2300 Turnhout

ROUTE

3. Amu Food & Wine Bar

Recentelijk nog in de kijker op Turnhout City Guide, Amu Food & Wine bar!

Chef Marjanne Moonen sloeg enkele jaren gelden volledig het roer om, en het restaurant werd omgebouwd naar een Food & Wine Bar. Waar de focus meer ligt op sharing gerechten, lekkere wijnen en een ongedwongen sfeer.

Gault & Millau score : 13,5/20

Adres Patersstraat 79, 2300 Turnhout

ROUTE

4. Cachet de Cire

Cachet de Cire, waar een moderne intieme setting de ideale basis vormt om te relaxen en bij te tanken met eerlijke no-nonsense gerechten en heerlijke wereldwijnen.

Chef Greet Verbeeck serveert hier naast klassiekers ook eigentijdse interpretaties en unieke smaakcombinaties. De basis is Frans-Italiaans die verrijkt wordt met elementen en kruiden vanuit de hele wereld. In het glas schenkt gastvrouw Fee Van Doorselaere een mooie selectie wereldwijnen, liefst van vrouwelijke makelij en met een bijzonder verhaal.

Gault & Millau score : 13,5/20

Adres Guldensporenlei 23, 2300 Turnhout

ROUTE

5. Cucina Marangon

Deze Culinaire topper is reeds meer 30 jaar een gevestigde waarde in Turnhout. Liana en Fabio verwelkomen je steeds met hun warme Italiaans roots. Het duo brengt de eeuwenoude traditie van één van onze favoriete keukens naar een hoog niveau.

In een prachtig onderhouden oud trapgevelhuis in hartje van de stad geeft chef Fabio Marangon steeds vorm aan zijn interpretatie van eigentijdse Italiaanse keuken. Liana is de ideale chef-gastvrouw. Samen met Fabio vormt ze het culinaire ‘Italiaanse’ hart van CucinaMarangon.

Gault & Millau score : 13/20

Adres: Patersstraat 9, 2300 Turnhout

ROUTE

6. Marché 17

Marché 17 is sinds 1998 gevestigd op de Grote Markt van Turnhout. Dit gezellig en minimalistisch restaurant straalt passie uit voor verse ingrediënten, eenvoudig en eerlijk koken. Het menu biedt een selectie van originele en klassieke gerechten allemaal uit de hand van chef en zaakvoerder Sander Peeters.

Dankzij seizoensgebonden gerechten en rasechte product keuken is er voor ieder wat wils. Marché 17 is geliefd bij zowel de lokale bewoners als de reizende zakenman.

Gault & Millau score : 13/20

Adres Grote Markt 17, 2300 Turnhout

ROUTE

7. Bistro Bink

In het voormalige pand van drukkerij Brepols is bistro Bink gelegen. De originele houten vloer & gewelven tonen de geschiedenis van het pand.


Bij Bink staan we voor een pure keuken die het product in al zijn eenvoud laat spreken. Onder leiding van chef Lars Block serveert het team gerechten waarin hij gebruik maakt van de internationale smaken die zijn kookstijl hebben geïnspireerd.

Gault & Millau score : 13/20

Adres Bloemekensgang 12, 2300 Turnhout

ROUTE

Total
92
Shares
Previous Article

Youniek, Alles voor bruid en bruidegom

Next Article

De Kolonisten, de spelherberg voor jong & oud

Related Posts