7 x Gault & Millau voor Turnhout

Elk jaar wordt er reikhalzend uitgekeken naar de publicatie van de culinaire gids van Gault & Millau. Ook onze Turnhoutse restaurants keken uit naar hun (nieuwe) cijfer in deze toonaangevende restaurantgids.

Dat je ontzettend lekker kan eten in onze stad is een understatement. Tijd dus voor een lijstje met de beste restaurants in Turnhout volgens Gault & Millau.

1. Hert

Hert staat voor een gastronomische beleving in alle openheid en werd in 2022 beloond met hun 1e Guide Michelin ster.

Hoog boven hartje Turnhout leeft Alex Verhoeven zich in zijn open keuken uit om zijn gasten mee in de wolken te trekken. In dat opzet krijgt hij de hulp van een energiek keukenteam en bevlogen sommelier-entertainer Daan De Maerteleire. 

Gault & Millau score : 15/20
Adres Turnovatoren 18, 2300 Turnhout

ROUTE

2. Savoury

Na de grondige en geslaagde verbouwingen is Savoury bijna niet meer te herkennen. Het thuisgevoel eigen aan het bekende adres werd behouden en nog versterkt. Ook de keuken van Kris Lauryssen smaakt vertrouwd lekker.

Savoury is al jaren een culinaire trekpleister voor een uitgebreide lunch of diner. Geniet van hun verfijnde gerechten in combinatie met bijpassende wijnen.

Gault & Millau score : 14,5/20
Adres Steenweg op Antwerpen 106, 2300 Turnhout

ROUTE

4. Cachet de Cire

Cachet de Cire, waar een moderne intieme setting de ideale basis vormt om te relaxen en bij te tanken met eerlijke no-nonsense gerechten en heerlijke wereldwijnen.

Cachet de Cire is een naam die geen enkele link legt met gastronomie of met het pand. Gastvrouw Fee Van Dooselaere verschaft met plezier daarover meer informatie. Ze zorgt ervoor dat we ons dadelijk thuis voelen in het gezellige restaurant. Chef Greet Verbeeck brengt een no-nonsense bistrokeuken die meegaat met de seizoenen.

Gault & Millau score : 13,5/20
Adres Guldensporenlei 23, 2300 Turnhout

ROUTE

5. Cucina Marangon

Deze Culinaire topper is reeds meer 30 jaar een gevestigde waarde in Turnhout. Liana en Fabio verwelkomen je steeds met hun warme Italiaans roots. Het duo brengt de eeuwenoude traditie van één van onze favoriete keukens naar een hoog niveau.

In een prachtig onderhouden oud trapgevelhuis in hartje van de stad geeft chef Fabio Marangon steeds vorm aan zijn interpretatie van eigentijdse Italiaanse keuken. Liana is de ideale chef-gastvrouw. Samen met Fabio vormt ze het culinaire ‘Italiaanse’ hart van CucinaMarangon.

Gault & Millau score : 13,5/20
Adres Patersstraat 9, 2300 Turnhout

ROUTE

6. Marché 17

Marché 17 is sinds 1998 gevestigd op de Grote Markt van Turnhout. Dit gezellig en minimalistisch restaurant straalt passie uit voor verse ingrediënten, eenvoudig en eerlijk koken. Het menu biedt een selectie van originele en klassieke gerechten allemaal uit de hand van chef en zaakvoerder Sander Peeters.

Dankzij seizoensgebonden gerechten en rasechte product keuken is er voor ieder wat wils. Marché 17 is geliefd bij zowel de lokale bewoners als de reizende zakenman.

Gault & Millau score : 13,5/20
Adres Grote Markt 17, 2300 Turnhout

ROUTE

3. Amu Food & Wine Bar

Niet ver van de Grote Markt zorgt chef Marjanne Moonen in hartje Turnhout voor een internationaal geïnspireerde verrassingsmenu die in diverse gangen wordt opgevoerd. 

Gault & Millau score : 13/20
Adres Patersstraat 79, 2300 Turnhout

ROUTE

7. Bink

In het voormalige pand van drukkerij Brepols is bistro Bink gelegen. De originele houten vloer & gewelven tonen de geschiedenis van het pand.

Bij Bink staan we voor een pure keuken die het product in al zijn eenvoud laat spreken. Onder leiding van chef Lars Block serveert het team gerechten waarin hij gebruik maakt van de internationale smaken die zijn kookstijl hebben geïnspireerd.

Gault & Millau score : 13/20
Adres Bloemekensgang 12, 2300 Turnhout

ROUTE

8. Koeiketel (Gault & Millau HiP)

Chef Dries Peeters brengt een smakelijke bistrokeuken waar zowel voor liefhebbers van vis, vlees als vegan plaats is. Koeiketel is een aangename plek waar gasten vanuit de open keuken mooi gedresseerde borden geserveerd krijgen. Zoals fijn gekruide heek met muntgroene saus van tuinkruiden, wortelcrème en chips van pastinaak. Met daarbij keuze uit puree, frieten of kroketten.

Gault & Millau score : 13/20
Adres Warandestraat 5, 2300 Turnhout

ROUTE

Total
0
Shares
Previous Article

Argentino, puur Argentijnse keuken

Next Article

De Zipper, one stop shop naaiwinkel

Related Posts